DIVERSE

Arici

mai 1st, 2018 Niciun comentariu

In mod surprinzator, doar unele specii de arici pot hiberna, ceea ce ii propulseaza pe lista celor  3 animale din Marea Britanie care hiberneaza.

Aricii de casa sunt imuni la veninul de sarpe. La maturitate acestia pot dobora pe langa insecte si fructe de padure, chiar si o vipera pe care o pot si manca.

In timp ce se deplaseaza, aproape tot timpul acestia scot diferite sunete semanatoare cu grohaitul porcilor. Acest lucru ii fac sa fie detectati cu usurinta de catre posibilii pradatori.

La nastere, puii au tepii moi, dupa care la maturitate acestea se intaresc si deservesc ca niste arme in lupta cu inamicii. Ei pot inota, se pot catara si pot alerga cu o viteza uimitoare pe distante scurte.

Aricii sunt intoleranti la lactoza. Au membre cu 5 degete iar lungimea corpului masoara la unii adulti si 33 cm. Perioada de reproducere se desfasoara cel mai adesea  in perioada sezonului cald, din mai si pana tarziu in august. Gestatia dureaza in jur de 35-55 zile in urma careia se nasc intre 2 si 9 pui.

In ultima vreme, ariciul a devenit un animal de companie ideal pentru persoanele care nu au timpul necesar pentru cresterea unui caine sau a unei pisici.

Aricii sunt interzisi in unele state din America cu ar fi: Arizona, California, Georgia, Hawaii, Maine, Pennsylvania şi New York. Acest lucru se datoreaza faptului ca in aceste state sunt considerati creaturi salbatice, iar cresterea lor in casa este interzisa, cu desavarsire.

Tepii aricilor sunt goi in interior, fiind construiti astfel incat, desi sunt usori, sa fie foarte puternici. Este singurul mod prin care se pot apara dar fiiind faptul ca sunt animale de talie mica.

Atunci cand sunt stimulati de un miros sau un gust puternic, aricii au un obicei ciudat. Acestia isi acopera intreg trupul cu saliva, gest pentru care inca nu s-a gasit o explicatie logica.

  About the author

  Informatii ciudate despre personalitati istorice foarte cunoscute

  Niciun comentariu

  Britanicii si reciclarea creativa-o cafenea londoneza a vrut plastic, nu bani, pentru produse si servicii

  Niciun comentariu

  TRUCURI DESPRE INGRIJIREA GHIVECELOR CU FLORI

  Niciun comentariu

  Ai fost inselata? Uite ce nu ar trebui sa faci

  Niciun comentariu

  CE SE INTAMPLA CU POMII FRUCTIFERI IN LUNA IUNIE?

  Niciun comentariu

  Oamenii sunt acri din lipsa polenului vizibil

  Niciun comentariu

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *