SERVICII

Aveti probleme in viata de cuplu? Mergeti la un psiholog de cuplu si discutati despre ele

decembrie 18th, 2016 Niciun comentariu

Cele mai frumoase experiente si sentimente se traiesc in doi. In cuplu fiecare partener isi poate gasi implinirea totala, cuplul inseamna o mai buna responsabilizare a celor doi, si tot in cuplu se pot rezolva foarte multe probleme care par ca nu au solutii atunci cand esti singur. Provocarile care apar la tot pasul, numarul mare de factori care pot afecta viata de cuplu, personalitatile diferite ale partenerilor, influenta grupurilor din care fac parte membrii lor, toate au o influenta nefasta asupra relatiilor bazate pe respect si onestitate.

La un moment dat se poate ajunge ca unul sau amandoi partenerii din cuplu sa nu mai poata trece de anumite gesturi sau idei vehiculate de calalalt, ajungandu-se la o ruptura care se acutizeaza si distruge relatia din cuplu. Salvarea relatiei este posibila atunci doar cu ajutorul unui psiholog de cuplu. Da, este adevarat, de cele mai multe ori problemele din sanul cuplului se rezolva doar intre parteneri, dar de multe ori acestia nu sunt suficienti de puternici sau au niste preconceptii, cred in niste stereotipuri care ii impiedica sa actioneze si sa isi exprime sentimentele reale. Tocmai aici este problema in cuplu, blocajul care apare intr-un moment al relatiei, adesea pe fond psihic sau psihologic, care poate duce in timp la eroziunea echilibrului din cuplu si la certuri inerente, la o „raceala” pe care ambii parteneri o resimt la nivelul relationarii. Psihoterapeutul poate identifica aceste blocaje, va poate face sa intelegeti mai bine ce le-a cauzat si va poate ghida pentru a descoperi solutiile cele mai bune de rezolvare. La un psiholog de cuplu mergi cand nu mai poti comunica asa cum o faceai inainte, cand viata sexuala nu mai e asa de „fresh”, cand angoasele, gelozia sau infidelitatea, incep sa isi faca simtita prezenta si iti distrug gandirea clara.

Terapia de cuplu este mult mai eficienta daca ambii parteneri doresc revenirea la o relatie stabila, echilibrata si vor sa se impace. Pana la urma tot ceea ce urmareste un psihoterapeut este ca la finalul sedintelor cuplul din fata lui sa comunice mai bine, sa stie sa „citeasca” si sa isi exprime corect si la timp sentimentele, emotiile, sa stie cand sa lase de la el si cand relatia se afla in impas. Ideea este ca pe viitor, cand apare o problema, partenerii sa fie in stare sa o rezolve singuri prin tehnicile sugerate in timpul sedintelor de psihoterapie de cuplu. De asemenea, se pot trata la psiholog si senzatiile de „sufocare” care mai apar in cuplu, atunci cand partenerul isi doreste mai multa independenta.

  About the author

  Cum imi dau seama daca procedura de microdermabraziune este potrivita pentru mine?

  Niciun comentariu

  Astazi gasesti mai usor un avocat online

  Niciun comentariu

  Optimizarea on-page, importanta pentru o campanie de optimizare seo de calitate

  Niciun comentariu

  Psihoterapia de cuplu poate salva relatii aflate in pragul destramarii

  Niciun comentariu

  Mancare libaneza pentru o seara de relaxare

  Niciun comentariu

  Drumul spre Bucuresti este mult mai confortabil dupa ce am descoperit cele mai bune servicii transfer aeroport Braila – Otopeni

  Niciun comentariu

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *