RANDURI

Betta splendit – un peste incredibil

noiembrie 6th, 2013 Niciun comentariu

Betta Splendit este cunoscut sub numele de pestele luptator, originar din Vietnam, Thailanda si Malaeyzia, unde traieste in lacuri acoperite cu lotus. Numele de luptator provine de la faptul ca intr-un acvariu doi masculi nu se tolereaza unul cu celalalt.

Aceasta specie are o lungime de 6-7 cm, un corp fusiform de o diversitate de culori, provenita din selectii si incrucisari. Acesta se recunoaste foarte usor datorita inotatoarelor care sunt extrem de mari, in special cea caudala si cea abdominala. Prefera op temperatura a apei ridicata de 28-30 de grade , cu o duritate de 8-10 DG.Pentru bazinele de reproduere, se recomanda ca nivelulapei sa fie de 10-15 cm, cu o capacitate de 35 de litri, pastrand o temperatura constanta prin folosirea unui termoregulator. In bazinele mentionate se vor aseza plante ca Riccia sau Solvinia, cu scopul de a acoperi suprafata acvariului.

Actul de reproducere este extrem de atractiv, incepand cu un joc prenuptial in care masculul isi construieste un cuib de spuma, din alge si din particule de plante, aducandu-si apoi femela sub cuib pentru terminarea actului de reproducere. Femela trebuie scoasa imediat dupa depunerea icrelor, caci altfel le mananca.

Dezvoltarea embrionara dureaza 49-71 de ore, iar dupa 2-3 zile puii incep sa se miste. Ating maturitatea sexuala dupa 6-8 luni. Acest peste se hraneste cu hrana uscata, dar mai mult o prefera pe cea vie. Se poate asocia intr-un acvariu comun cu Haplochromis multicolor, Puntius Tetrazona, Mollinesia vellifera, Trichogaster trichopterus.

 

  About the author

  Reteta de musaca de pui este o adaptare a retetei traditionale pentru persoanele la dieta

  Niciun comentariu

  A doua luna a Pamantului

  Niciun comentariu

  Graul

  Niciun comentariu

  Sânge, plumb, toamnă

  Niciun comentariu

  Determinarea sexului, mai grea decat se credea

  Niciun comentariu

  Man On The Moon de R.E.M.

  Niciun comentariu

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *