DIVERSE

Britanicii si reciclarea creativa-o cafenea londoneza a vrut plastic, nu bani, pentru produse si servicii

septembrie 12th, 2018 Niciun comentariu

Ne-am obisnuit cu totii sa platim la restaurante, cafenele cu un card, cu bani cash, in Bitcoin. Putem plati chiar si cu poezii sau cu niste fraze bine ticluite, atunci cand e cazul si e vreo campanie creativa de promovare. Dar nu cred ca v-ati gandit vreodata ca veti putea plati cu… plastic. In Londra exista deja o cafenea celbra care le-a dat clientilor gustari si cafele daca ofereau la schimb plastic reciclabil, ca sa incurajeze in acest fel reciclarea activa.

The Rubbish Café a fost deschisa doar doua zile, timp in care oricine avea plastic putea primi gratis gustare si cafea. Ecover, compania belgiana din spatele campaniei, a vrut sa le arate londonezilor ca plasticul are valoare si merita reciclat. Compania producea produse de curatare ecologice doar din plante si minerale. Cum a declarat prin luna mai 2018, cand a fost deschisa cafeneaua, unul dintre reprezentantii firmei, ei doreau sa reda valoarea a ceva ce era considerat pana atunci gunoi. Multi oameni au venit cu tot felul de obiecte din plastic si au intrebat daca sunt reciclabile, asa ca experienta are si o valenta educativa. In tot localul erau decoratiuni cu obiecte din plastic reciclat, meniul dat celor care au adus plastic a fost prietenos cu mediul. Ce s-a servit? Conopida cu frunze, coriandru cu tulpina cu tot, sfecla cu tot cu coaja.

Ca sa va dati seama de utilitatea acestei initiative in ultimii ani oameni au produs 8.3 miliarde de tone de plastic, iar peste 60% din cantitate a ajuns la groapa de gunoi sau direct in mediu… In ritmul acesta, cu reciclarea la pamant, in 2050 in oceane nu vom mai putea pescui peste, ci vom pescui…peturi, ne vom plimba printre peturi cu navele si ne vom feri de insulele de peturi ca de ghetarii din apele inghetate ale Antarcticii.

  Tags:

  About the author

  Informatii ciudate despre personalitati istorice foarte cunoscute

  Niciun comentariu

  TRUCURI DESPRE INGRIJIREA GHIVECELOR CU FLORI

  Niciun comentariu

  Ai fost inselata? Uite ce nu ar trebui sa faci

  Niciun comentariu

  CE SE INTAMPLA CU POMII FRUCTIFERI IN LUNA IUNIE?

  Niciun comentariu

  Oamenii sunt acri din lipsa polenului vizibil

  Niciun comentariu

  Moduri cel putin simpatice in care oamenii faceau diverse lucruri inainte de inventiile moderne

  Niciun comentariu

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *