DIVERSE

CE SE INTAMPLA CU POMII FRUCTIFERI IN LUNA IUNIE?

iunie 1st, 2018 Niciun comentariu

Cu siguranta, ai observat ca in luna iunie cad fructe din pomii fructiferi. Aceasta este perioada in care fructele se afla in procesul de coacere, insa, cu toate acestea, un numar mare de fructe se irosesc. Chiar daca pare ciudat, procesul se numeste ‘cadere fiziologica’ si are o explicatie rationala.

De ce cad fructe din pomii fructiferi in luna iunie?

Daca sunteti fermier si cunoasteti mai multe despre acest procedeu, intelegeti mai bine cum stau lucrurile. Insa daca sunteti doar pasionat de culturi sau ati observat pur si simplu, ca fructele sunt cazute pe jos desi nu sunt coapte, cu siguranta ati ramas uimiti. Insa, aveti niciun motiv de ingrijorare: fenomenul se numeste ‘cadere fiziologica’ si consta intr-o triere naturala a fructelor care s-au dezvoltat cel mai bine si au o pozitie mai avantajoasa in coroana pomului.

De obicei, daca procesul de cadere fiziologica decurge normal, atunci nu o sa existe efecte negative asupra cantitatii si calitatii productiei pomilor fructiferi.

    Ce fel de masuri trebuie luate?

Asadar fenomenul de cadere fiziologica a fructelor se manifesta an de an, insa intesitatea lui variaza. In functie de deficitul de nutritie, al excesului sau deficitului de umiditate, fenomenul se poate intensifica.

O sa observati ca, pomii subnutriti inregistreaza caderi puternice ale fructelor tinere, iar lipsa fosforului si a potasiului accentueaza pierderile provocate de acest proces. Excesul de azot poate influenta caderea ca urmare a stimularii cresterii puternice a lastarilor care consuma substantele proteice necesare dezvoltarii embrionilor.

Uneori perioada in care fructele cad coincide si cu perioada de maxim atac al unor daunatori. De aceea, este bine sa nu fie confundate cele doua cauze ale caderii. Indiferent de motivul caderii, fructele nu trebuie lasate prea multa vreme pe sol pentru ca daunatorii din fructele cazute se refugiaza in sol, de unde vor lansa noi atacuri asupra fructelor.

Insa nu este totul pierdit. Aceasta cadere prematura a fructelor poate fi prevenita prin tratarea pomilor cu substante stimulatoare. Chiar daca fenomenul nu va fi in totalitate eliminat, cel putin se poate salva o parte din productie.

    About the author

    Informatii ciudate despre personalitati istorice foarte cunoscute

    Niciun comentariu

    Britanicii si reciclarea creativa-o cafenea londoneza a vrut plastic, nu bani, pentru produse si servicii

    Niciun comentariu

    TRUCURI DESPRE INGRIJIREA GHIVECELOR CU FLORI

    Niciun comentariu

    Ai fost inselata? Uite ce nu ar trebui sa faci

    Niciun comentariu

    Oamenii sunt acri din lipsa polenului vizibil

    Niciun comentariu

    Moduri cel putin simpatice in care oamenii faceau diverse lucruri inainte de inventiile moderne

    Niciun comentariu

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *