DIN VIATA

Cum mi-am tratat respiratia urat mirositoare si ticul avut de-o viata in doar cateva minute

octombrie 14th, 2016 Niciun comentariu

Inca de cand eram mica aveam o mare problema: tot timpul cand vorbeam cu cineva trebuia sa tin mana la gurita pentru ca mirosul cavitatii bucale nu era asa de placut. Nu stiu daca mi se parea mie sau chiar gura mirosea asa de urat, dar cert este ca am ajuns sa fac un tic din a duce mana la gura de fiecare data cand vorbeam, desi uneori poate gura nu emana niciun miros neplacut. Mai tarziu, cand afectiunea a inceput sa fie evidenta si nu mai era vorba de o joaca am realizat ca ma confrunt cu o boala destul de urata, halena. Da, suna destul de ciudat termenul medical, dar in spatele lui se ascunde o manifestare clinica foarte simpla: respiratia urat mirositoare.

De obicei ajungem sa ne confruntam cu halena pentru ca nu suntem in stare sa avem o igiena dentara corecta, avem carii netratate, gingivite acute, paradontoza sau alte boli aparute la nivelul cavitatii bucale care s-au agravat intre timp. Ca sa scapi de respiratia urat mirositoare trebuie mai intai sa vezi care sunt cauzele reale ale afectiunii numite halitoza. E drept ca halitoza nu apare doar pentru ca nu ne spalam suficient pe dinti, ea poate fi generata si de boli ale stomacului sau intestinelor, de fumat, de mancat prea multe proteine, carne in exces. Dupa ce m-am documentat si am vazut ca mai toata lumea indica o cauza stomatologica pentru halena sau halitoza m-am decis sa merg la o clinica stomatologica pentru un control si tratament. Am ales Clinica Trident pentru ca am mai avut colege care au fost acolo si au ramas foarte incantate si multumite de tratamente. De asemenea, stiam ca au o igiena in incinta exemplara, aparatura de ultima generatie, cei mai buni medici si cele mai noi metode de interventie.

Am nimerit destul de greu clinica pentru ca nu fusesem niciodata acolo, dar pana la urma m-am vazut si pe scaunul stomatologic. Pentru ca ticul cu vorbitul cu mana la gura nu disparuse m-am trezit ca vorbesc cu medicul stomatolog ca si cand voiam sa-i spun cele mai mari secrete, sa nu ne auda nimeni. La inceput medicul a ras, a observat gesturile mele de stangacie si mi-a explicat ca e vorba de o reactie normala. Pana la urma am luat mana de la gura si am vorbit normal. Cred ca a fost prima data dupa ani multi cand am reusit sa vorbesc cu cineva care era in fata mea fara sa tin mana la gura ca un scut.

Dupa examinare medicul specialist, cu experienta multa si specializari in strainatate mi-a recomandat un tratament special pentru a scapa de aceasta respiratie diabolica, am primit o reteta si pentru acasa, cu diverse creme sau medicamente pentru a scapa definitiv de respiratia urat mirositoare. Tratamentul a durat cateva minute, mi s-au recomandat si anumite lucrari de efectuat pentru a evita reaparitia simptomelor, mi s-au reparat cateva cariute si cand am plecat de acolo mirosul neplacut disparuse complet. In saptamanile ce au urmat am respectat tratamentul si acum nu mai am probleme cu respiratia, am scapat si de tic si viata e din nou una normala.

  About the author

  Cum cauti mai eficient pe site-urile de matrimoniale moderne?

  Niciun comentariu

  Ce nu trebuie sa faci cand abordezi o persoana in online?

  Niciun comentariu

  A vs AN in LIMBA ENGLEZA

  Niciun comentariu

  O zi pe malul marii

  Niciun comentariu

  Accidentele cu trenurile cu petrol

  Niciun comentariu

  Modestia – o bijuterie

  Niciun comentariu

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *