RANDURI

Despre formele fara fond

septembrie 12th, 2014 Niciun comentariu

Pe fondul unui cer albastru-azuriu, razele portocalii ale soarelui la apus pot, in anumite momente, sa ne ofere clipe de o asemenea frumusete, incat ne surprindem absorbiti pe moment, privind captivati. Splendoarea clipei ne uimeste atat de mult, incat mintea noastra, aflata de obicei intr-o activitate instinctiva neintrerupta, se opreste si nu ne mai transporta in alt loc, in afara lui „aici si acum”. in acea lumina, pare sa se deschida o usa spre o alta realitate, mereu prezenta si totusi rareori traita. Abraham Maslow a numit-o „experienta plenara”, deoarece astfel de trairi reprezinta cele mai inalte momente ale vietii, in care, fericiti, ne surprindem catapultati dincolo de granitele obisnuintei, ale cotidianului.

Ar fi putut la fel de bine sa le numeasca „experiente efemere”. in timpul acestor experiente de expansiune a constiintei, aruncam o privire catre domeniul etern al Fiintei insesi. Chiar daca este numai un moment, ne intoarcem la sinele nostru Adevarat „Ah”, ar putea ofta cineva, „este atat de grandios… ce bine ar fi daca as putea ramane inaceasta stare. Dar cum sa raman aici permanent?” Ultimii zece ani i-am dedicat in intregime acestei descoperiri, am avut onoarea de a initia un dialog cu unii dintre cei mai indrazneti, mai patrunzatori si mai intuitivi „pionieri ai paradigmelor” din epoca noastra: din medicina, stiinta, psihologie, afaceri, religie/spiritualitate si potential uman.

Acest grup atat de divers de indivizi este reunit de observatia lor intuitiva comuna ca umanitatea face in acest moment un pas urias in evolutia sa. Aceasta schimbare este insotita de o modificare de perspectiva — a imaginii mentale fundamentale despre „realitate”. O perspectiva asupra lumii incearca sa raspunda la doua intrebari fundamentale: „Cine suntem noi?” si „Care estenatura universului in care traim?” Raspunsurile noastre la aceste intrebari dicteaza calitatea si caracteristicile relatiilor noastre personale cu familia, prietenii si angajatorii/angajatii. Privite la scara globala, ele sunt definitorii pentru o societate. Ar trebui sa nu mai fie o surpriza pentru nimeni faptul ca aparitia unei noi perspective asupra lumii pune sub semnul intrebarii multe dintre lucrurile pe care societatea occidentala le considera adevarate

  About the author

  Reteta de musaca de pui este o adaptare a retetei traditionale pentru persoanele la dieta

  Niciun comentariu

  A doua luna a Pamantului

  Niciun comentariu

  Graul

  Niciun comentariu

  Sânge, plumb, toamnă

  Niciun comentariu

  Determinarea sexului, mai grea decat se credea

  Niciun comentariu

  Man On The Moon de R.E.M.

  Niciun comentariu

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *