CASA SI GRADINA

Freonul insuficient – precursorul unor avarii grave

noiembrie 12th, 2018 Niciun comentariu

Freonul din aparatul de aer conditionat nu are nevoie de inlocuire! O afirmatie care pe cat de simpla este, pe atat de multa surpriza poate provoca celor care traiesc cu impresia ca inlocuirea freonului in instalatia de aer conditionat este doar o manopera de rutina. Ceea este, desigur, fals!

Daca ai nevoie de o incarcare freon aer conditionat este pentru ca aparatul tau de aer conditionat are o defectiune, si in niciun caz pentru ca freonul “s-a consumat” si necesita un refill. Freonul (sau orice alt agent de refrigerare) nu este un combustibil cu ajutorul caruia functioneaza aparatul de aer conditionat si care atunci cand se consuma necesita reumplere!
Agentul de refrigerare – freonul pentru majoritatea aparatelor de aer conditionat existente in acest moment in casele noastre – este cel care confera aerului conditionat capacitatea de a scoate aerul cald din casa. Cantitatea perfecta de freon si cantitatea corecta de presiune vor crea transferul de caldura.

Asadar, intr-o situatie ideala, agentul de refrigerare nu ar trebui sa fie inlocuit sau completat niciodata!
Singurele cazuri in care vei avea nevoie de completare freon aer conditionat sunt fie atunci cand nu a fost incarcat complet de la inceput, fie atunci cand exista o scurgere undeva pe conductele de freon. In ambele cazuri va trebui sa rezolvi situatia imediat: suna chiar acum la un service care face si incarcare freon Bucuresti si reincarca pana la valoarea corecta, iar daca este o problema la conducta, fa reparatiile necesare.

Daca vei inlocui doar freonul scurs dar nu vei repara si cauza scurgerii, nu vei face decat sa ajungi in aceeasi situatie peste un an sau chiar mai devreme. E ca si cum ai pompa mai mult aer intr-un cauciuc spart si ai ignora gaura…
O cantitate insuficienta de freon poate cauza, in plus, si avarii mai grave ale aparatului de aer conditionat, printre acestea numarandu-se si defectarea compresorului, o problema care necesita costuri mai mari pentru reparare.

  About the author

  IDEI REVOLUTIONARE PENTRU AMENAJAREA UTILA A BUCATARIEI

  Niciun comentariu

  Adorarea ananasului

  Niciun comentariu

  Toxicitatea rosiilor

  Niciun comentariu

  Sisteme de umbrire potrivite pentru orice terasa

  Niciun comentariu

  Marmitele si aparatele pentru vafe

  Niciun comentariu

  Mai multa liberatate de miscare si un design deosebit in noua ta locuinta

  Niciun comentariu

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *