DIVERSE

Informatii ciudate despre personalitati istorice foarte cunoscute

noiembrie 11th, 2018 Niciun comentariu

„Stergatorii” lui Henry VIII. Regele Henry VIII al Angliei avea patru oameni care il stergeau la fund dupa ce mergea la baie. „Stergatorii” de serviciu au fost Sir William Compton, Sir Henry Norris, Sir Thomas Heneage si Sir Anthony Denny. Fiecare a fost facut cavaler. Toti acesti barbati erau pregatiti mereu sa mearga cu regele la baie, aveau grija sa fie apa, toate cele pentru spalat, prosoape. Monitorizau indeaproape dieta si orele meselor ca sa stie cand va vrea regele sa faca o „treaba” mare sau mai mica.

Pentru ca erau atat de „intimi”cu regele ei aveau si cele mai interesante si mai bine pastrate secrete. Jobul a devenit si mai important pe masura ce a trecut timpul pentru ca barbatii erau influenti si puteau sa intoarca lucrurile cu ce aflau de la rege cat acesta astepta sa fie sters bine si curatat. Influenta se manifesta si altfel, multi doreau sa vorbeasca cu stergatorii pentru a transmite ceva regelui cat timp era aranjat. Chiar regele impartasea din gandurile sale cu cei care asteptau sa termine de facut ceva pentru a fi gata sa il curete. „Stergatorii” aveau si locuinte si tot ce le trebuia ca sa isi desfasoare munca destul de simpla, dar cam neplacuta.

Ultima suflare a lui Edison. Edison a fost cel mai mare inventator american, a facut posibila aparitia camerei care filmeaza imagini in miscare, fonograful, becul electric. El a fost sursa de inspiratie pentru Ford, cre a fondat Ford Motor Company si a lucrat pentru Edison Illuminating Company in 1896. Ford s-a intalnit cu Edison si i-a spus ce idei avea pentru automobil. Edison a fost uimit, Ford a realizat un prototip pentru modelul T inspirat de ideile lui Edison. Cei doi au ramas prieteni. In 1931 Edison a murit din cauza unor complicatii provocate de diabetul cu care se lupta. Ford l-a convins pe fiul lui Edison, Charles, sa puna un tub la gura lui Edison pentru a putea sa-i prinda „ultima suflare”. Ford dorea de fapt sa prinda sufletul lui Edison cand acesta parasea trupul inert. Opt tuburi erau langa patul lui Edison cand a murit, unul a ajuns la Ford. Ultima suflare a lui Edison este expusa la The Henry Ford Museum, Detroit.

  Tags:

  About the author

  Britanicii si reciclarea creativa-o cafenea londoneza a vrut plastic, nu bani, pentru produse si servicii

  Niciun comentariu

  TRUCURI DESPRE INGRIJIREA GHIVECELOR CU FLORI

  Niciun comentariu

  Ai fost inselata? Uite ce nu ar trebui sa faci

  Niciun comentariu

  CE SE INTAMPLA CU POMII FRUCTIFERI IN LUNA IUNIE?

  Niciun comentariu

  Oamenii sunt acri din lipsa polenului vizibil

  Niciun comentariu

  Moduri cel putin simpatice in care oamenii faceau diverse lucruri inainte de inventiile moderne

  Niciun comentariu

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *