MAGAZINE ONLINE

La ce sa fiti atenti cand comandati masini unelte online?

octombrie 1st, 2018 Niciun comentariu

Spre deosebire de alte cumparaturi facute online, cand e vorba despre masini unelte lucrurile se complica. Trebuie sa stim foarte bine pentru ce le vom folosi si ce volum de lucru avem, ce caracteristici tehnice trebuie sa aiba ca sa ne fie de un real folos. In continuare va propunem un mic ghid de achizitie pentru masini unelte exemplificat prin intermediul uneia foarte populare, un abcant. Abkantul e o masina pentru indoit tabla, nu e nevoie sa sustii tabla la prelucrare si se pot face o multime de tipuri de indoiri. El se foloseste cand avem tabla de mari dimensiuni, cand avem de facut piese perforate ori cand avem materiale care au suprafete mai pretentioase, pe care pot ramane urme.

Cand il comandam trebuie sa ne uitam intai la producator, sa ne documentam despre el, sa vedem ce spun clientii care au mai cumparat de la el. Apoi trebuie sa verificam anumite caracteristici tehnnice specifice in cartea tehnica sau sa intrebam specialistii de la comerciant. De exemplu, la un abcant ar trebui sa vedem ce unghi de deschidere pentru falci are, daca e suficient de mare, unghiul de indoire. Se verifica rezistenta structurala, ca sa nu apara deflectia. E bine ca toate piesele abkantului sa fie tratate pentru rezistenta termica sporita mai ales atunci cand se lucreaza cu materiale cu duritati foarte mari.

Alt lucru de luat in seama la achizitionarea unor masini unelte este rezistenta, la abkant se vor verifica falcile, daca sunt si ele tratate termic ca sa rezistente la indoirea inoxului si a metalelor dure. Pe lista de lucruri de bifat este si pretul, se pot compara online preturile ca sa cumparati produsul cu o calitate buna si cu un pret cat mai apropiat de ceea ce ofera, dar si serviciile oferite de firma care comercializeaza produsele. Daca are livrare rapida, daca e gratuita, daca ofera si retur gratuit, daca exista suport constant pe tot parcursul comenzilor si al livrarilor. Nu in ultimul rand trebuie sa vedem ce mai spun ceilalti clienti despre calitatile sale, despre eficienta si despre modul de functionare in conditii reale.

  About the author

  Petrecerea reusita. Care sunt criteriile care o definesc?

  Niciun comentariu

  Cucerirea unei femei in epoca Internetului. Cateva metode

  Niciun comentariu

  Copilul tau are nevoie de un somn odihnitor. Cu pernele si pilotele cu puf de gasca somnul lui va fi mai „dulce” in fiecare noapte

  Niciun comentariu

  Anticearcanul poate ascunde cearcanele si micile imperfectiuni ale tesutului din jurul ochilor

  Niciun comentariu

  Elementele de rezistenta ale unei cladiri

  Niciun comentariu

  De ce buget ai nevoie pentru cartile de vizita

  Niciun comentariu

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *