CASA SI GRADINA

Marmitele si aparatele pentru vafe

februarie 21st, 2017 Niciun comentariu

Un bucatar profesionist trebuie sa aiba mereu cele mai bune echipamente de gatit tip horeca pentru a putea preapara meniuri de cinci stele. Fiecare fel de mancare presupune mai multe operatiuni destul de complexe, timpul alocat pentru gatitul unui meniu intreg nu este de multe ori foarte mare asa ca fiecare bucatar trebuie sa isi eficientezeze munca prin intermediul tehnologiilor moderne. Bucatariile mari au in general tot felul de utilaje de mari dimensiuni sau mai mici care permit o fierbere mai rapida sau o coacere perfecta a unor anumite tipuri de aluaturi.

Aceste aparate moderne garanteaza un preparat perfect din toate punctele de vedere, nu se arde nimic, mirosurile nu sunt asa de persistente, masurile de siguranta sunt sporite pentru a se evita accidentele in bucatarie. Printre cele mai populare ajutoare de nadejde in orice bucatarie profesionala din restaurante sau hoteluri se numara si doua echipamente usor de folosit si foarte eficiente: marmite si aparat vafe. Marmitele sunt un fel de oale care au sisteme proprii de incalzire, ideale pentru sosuri, creme, supe, tocane, fierberea este lenta, nu se arde mancarea, la final se poate curata foarte usor toata suprafata interioara. Mecanismul de inclinare pentru a varsa continutul mai usor in alte recipiente, robinetul de scurgere, pentru sosuri si supe, rapiditatea prepararii mancarii sau a sosurilor, iata doar cateva avantaje ale acestor marmite.

Marmitele pot avea caldura directa, sub ele, doar pentru felurile de mancare mai putin delicate, sau caldura indirecta, se foloseste un vas cu apa, functionand dupa principiul bain-marie. Apa se adauga usor prin intermediul unui robinet asa ca nu se va arde nimic, totul va fi facut ca la carte iar toata operatiunea este foarte igienica. Pe langa aceste caracteristici marmitele au sisteme performante de autostabilizare flacara si de reglare a temperaturii, cu termostat, cele cu incalzire indirecta pot fi utilizate si pentru preparate dense, mai pretentioase. Sursa de incalzire poate fi electrica sau pe gaz, supapele de siguranta si oprirea gazelor automat daca nu mai exista flacara sunt alte cateva motive pentru care in orice bucatarie moderna trebuie sa existe un astfel de echipament.

Pentru deserturi este foarte util un apart vafe, care poate coace rapid, fara sa le arda, o multime de vafe, depinde cat de mare este si cat aluat se poate pune. Caldura este distribuita uniform, la final se deschide pentru a scoate toate vafele, dimensiunea compacta permite utilizarea sa in orice fel de bucatarie, mai mare sau mai mica. Intreaga structura este din otel, controalele sunt protejate, se pot utiliza in siguranta aparatele pentru vafe, la fel ca si marmitele. In acest fel veti avea un meniu pregatit rapid, gustos si toate preparatele vor avea un gust care ii va cuceri pe clienti.

    About the author

    Freonul insuficient – precursorul unor avarii grave

    Niciun comentariu

    IDEI REVOLUTIONARE PENTRU AMENAJAREA UTILA A BUCATARIEI

    Niciun comentariu

    Adorarea ananasului

    Niciun comentariu

    Toxicitatea rosiilor

    Niciun comentariu

    Sisteme de umbrire potrivite pentru orice terasa

    Niciun comentariu

    Mai multa liberatate de miscare si un design deosebit in noua ta locuinta

    Niciun comentariu

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *