RANDURI

Reteta de musaca de pui este o adaptare a retetei traditionale pentru persoanele la dieta

ianuarie 25th, 2020 Niciun comentariu

Una din cele mai cunoscute si mai indragite retete cu carne tocata este adaptata astfel incat gospodinele sa gateasca mai sanatos si mai hranitor o musaca de pui usoara care va fi acceptata de intreaga familie. Musacaua poate fi preparata cu carne de porc sau de vita, cu cartofi, vinete sau dovlecei, cu carne de pui, practic posibilitatile sunt nelimitate.

Cea mai putin periculoasa dintre toate este reteta de musaca cu carne de pui, cartofi si iaurt, pe care o vor indragi atat copiii, cat si adultii, atat membrii familiei cu probleme de greutate, cat si ceilalti membrii ai familiei si invitati.

Ce ingrediente sunt necesare pentru reteta de musaca de pui?
Pentru a prepara o delicioasa musaca de pui la cuptor gospodinele vor avea nevoie de un kilogram de piept de pui La Provincia, un kilogram de cartofi, 30 ml de ulei vegetal, 2 cepe mari, 50 de grame de pasta de tomate, 4 rosii proaspete, 3-4 oua, o ceasca de iaurt simplu, sare si piper dupa gust.

Este foarte important ca ingredientele sa fie proaspete pentru ca rezultatul sa fie unul de exceptie, iar carnea de pui trebuie sa fie naturala, din curte sau apartinand brandului La Provincia.

Cum se prepara musacaua de pui?
Desi este privita ca o reteta destul de complicata si care consuma foarte mult timp gospodinelor, aceasta este o impresie falsa. Musacaua de pui se prepara in cateva etape care trebuie respectate intocmai. Se curata si se spala carnea si cartofii separat.

Se toaca carnea de piept de pui La Provinia. Se taie cartofii in rondele si se pun la prajit cateva minute pe ambele parti sau se baga la cuptor.

Se curata si se taie ceapa in bucatele mici si se caleste in ulei intr-o togaie. Se caleste in continuare carnea cand ceapa devine sticloasa si se adauga pasta de tomate continuand omogenizarea ingredientelor. Se condimenteaza cu sare si piper si se opreste focul cand carnea este gata.

Se bat ouale separat cu iaurtul pana ce se obtine o compozitie omogena. Se aseaza intr-o tava unsa cu unt un rand de cartofi, un rand din amestecul de carne, inca un rand de cartofi si un rand din amestecul de carne, pana cand ultimul rand este cel de cartofi. Deasupra se aseaza felii de rosii taiate rondele si se adauga tava in cuptorul deja incins.

Se scoate tava dupa 30 de minute din cuptor, se toarna compozitia din ou si iaurt deasupra si se mai lasa la cuptor un sfert de ora la 200 de grade. La final, in ultimele 5 minute se presara patrunjel proaspat tocat si putin cascaval ras.

Pentru gospodinele care tin la dieta, pot sa sara peste etapa prajitului cartofilor pe care ii pot fierbe in coaja si taia rondele, dar si peste etapa cu prajitul cepei si a carnii de pui.

    About the author

    A doua luna a Pamantului

    Niciun comentariu

    Graul

    Niciun comentariu

    Sânge, plumb, toamnă

    Niciun comentariu

    Determinarea sexului, mai grea decat se credea

    Niciun comentariu

    Man On The Moon de R.E.M.

    Niciun comentariu

    Despre formele fara fond

    Niciun comentariu

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *