SANATATEA

Tratamentele pentru cancer exista si sunt eficiente cu cat il depistam mai rapid

iunie 21st, 2019 Niciun comentariu

Cancerul nu mai este de mult timp o boala care nu poate fi tratata. Evolutiile din domeniul cercetarilor medicale si progresele facute in depistarea unor metode noi de prevenire si de tratare a acestui tip de afectiune au determinat o scadere a numarului de pacienti care ajung sa moara din cauza cancerului. Tratamentele pentru cancer difera in functie de tipul de cancer depistat, de stadiul sau de dezvoltare si de sursa care a provocat cancerul. Putem avea tratamente bazate pe vaccinare, cand avem virusuri ocogene care au provocat anumite tipuri de cancer. Pe termen lung e un tratament cancer care poate avea rezultate bune, metastazele sunt evitate, la fel si simptomele acute ale formelor de cancer vizate.

Pe langa vaccinare cancerul se poate trata prin interventii chirurgicale care urmaresc sa indeparteze tumorile maligne si tesuturile cu probleme. Operatiile sunt recomandate doar cand alte metode nu pot avea rezultatele dorite, in cele mai multe cazuri chimioterapia si radioterapia sunt tratamente de prima linie. Prin chimioterapie si radioterapie se distrug celulele canceroase, din tumora primara si de la nivelul celulelor din metastaze. Daca avem un cancer care nu poate fi tratat prin aceste metode si e in stadii avansate se apeleaza la un tratament cancer paliativ, de ameliorare. Scopul sau este de a tine sub control cat se poate tot ce inseamna simptomatologie severa si a usura viata celor care sufera de o forma acuta de cancer.

Tratamentul paliativ poate fi simplu, prin combinarea unor sedinte de chimioterapie si de medicamente specifice, dar poate fi chirurgical, de exemplu pentru neoplasmul de cap de pancreas caracterizat prin icter mecanic prin compresie tumorala. Este important sa intelegem ca tratamentele pentru cancer vor fi eficiente daca depistam la timp cancerul si daca sunt realizate acele combinatii care ataca puternic celulele canceroase si nu le mai permit sa se divida si sa se raspandeasca. De aceea vizitele la medic si screening-ul sunt foarte importante si nu trebuie amanate si ignorate.

  About the author

  Cum alegi clinica stomatologica unde iti poti face un implant dentar?

  Niciun comentariu

  Aparatul dentar invizibil, o alternativa la aparatul dentar clasic

  Niciun comentariu

  Aparatele dentare corecteaza problemele de pozitionare a dintilor si va ajuta sa aveti din nou un zambet perfect

  Niciun comentariu

  Herpesul

  Niciun comentariu

  Hepatita C

  Niciun comentariu

  Simte romaneste

  Niciun comentariu

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *